canyoning-gardameer.nl


Direkt zum Seiteninhalt

Veiligheit

De veiligheid bij Canyoning is het belangrijkste en het centrale thema! Canyoning vereist een grote mate van alpine- en water technische kwalificaties. Wanneer je eenmaal aan een tocht bent begonnen, dan is het terug gaan of stoppen met de tour vaak niet meer mogelijk. De gebruikte technieken zijn niet altijd dezelfde als bijvoorbeeld bij het bergbeklimmen. Het gebruik van bergklim technieken bij het canyoning kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Ook de juiste informatie vooraf over het weer is zeer belangrijk, want in een smalle kloof bij slecht weer en sterke regenval kan het water binnen enkele minuten tot levensgevaarlijke hoogte kan stijgen. Ook over andere risico’s zoals bijvoorbeeld het waterverloop bij een stuwmeer, dien jij je vooraf goed te informeren.

Speciaal bij aanvang van je canyoning ervaring moet je een tocht alleen doen onder professionele begeleiding. Bij de professionele aanbieders, zoals SKYclimber, the outdoor fun specialists, zijn alle begeleiders professioneel opgeleid, hebben ze jarenlange ervaring en kennen ze het gebied zeer goed. Veel guides van Skyclimber werken daarnaast als vrijwilliger bij reddingsdiensten in de bergen of als strandwacht.

Adviezen van de Duitse canyoning vereniging.
Samenvatting van 19.03.2010

Tourbeschrijving:
Bij de beschrijving van de tour, is het belangrijk dat de moeilijkheidsgraad van de tour goed beschreven wordt en of de tour ook geschikt is voor beginners. Er dient bekend te zijn, wat de minimale uitrusting voor de tour dient te zijn en of er eventueel extra hulpmiddelen mee genomen dienen te worden.

Voor aanvang van de tour:
Duidelijk moet zijn, of er bril dragers dan wel contactlens dragers binnen de groep zijn. Verder is het belangrijk om te weten of er deelnemers zijn met een allergie, astma klachten dan wel diabetes hebben of andere lichamelijke beperkingen. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te weten welke vaardigheden en welk niveau de deelnemers hebben (Is er iemand die niet zwemmen kan of angsten heeft?)

De tour bespreken:
- Hoe heet de tour
- De beschrijving van de tour
- Lengte en duur van de tour
- Op welke plekken is het mogelijk om tijdens de tour uit te stappen
- Hoeveel meter is het langste abseil gedeelte
- Wie heeft welke nooduitrusting bij zich
- Waar en hoe langs is het noodtouw

wat is Canyoning | Eisen | Veiligheit | Tourenoverzicht | Prijzen | Wet | meer Info | Sitemap


Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü